23 Ekim 2011 Pazar

CUMHURİYET;
Sen çok özelsin,çünkü bizim ülkemiz için,imparatorluktan sonra başımıza gelen en güzel şeysin...
Fakat cumhuriyetin anlamını unutanlar,adınla imparatorluğu yeniden inşa etme arzusundalar....
Dilerim yurdumda tam demokratik bir cumhuriyet ölümsüzleşir ve hakettiğimiz refahı bize getirir....
***
Almanya da yaşayan 7 yaşında ki yeğenimin sorusuyla irkildim ogün,,

Bu bizim Türkiye'miz mi???Neden hep bizim Türkiye'miz de insanlar ölüyor????
***
İçimden hala güzel şeyler paylaşmak gelmiyor,nedense birçok şey anlamını yitirdi...
Aslında ben o ilk şoku atlattım sayılır. yine güzel pastalar yapıyorum,hatta ilk pasta siparişlerimi almaya başladım.Kursum ise devam ediyor,birkaç elişi ve dekoratif fikrim var ama gelin görün ki bunları paylaşmak,nedense beni buruklaştırıyor..
Milletçe yaşadığımız bu trauvma çabucak geçsin,küllerimizden doğup sımsıkı sarılalım ve hep birlikte çözelim sorunlarımızı,
KANAMADAN,KANATMADAN...

Sürekli birileri birilerini suçluyor..Ve bende diyorum ki artık suçlu aramayın çünkü cezası hepimize kesiliyor...
Yüce Mevlananın bir sözünü hatırlatmak istiyorum..

Küsmek ve darılmak için bahaneler arayacağına,sevmek ve sevilmek için çareler ara.....
sanırım ülkemize en iyi gelecek şey şuanda bu öğreti......


Artık güzel şeyler olsun gayrı...
Bıktım artık  yurdumda hergeçen gün artan ölü sayılarından...

20 Ekim 2011 Perşembe

Büyük bir acı bugün annelerin yüreğinde,biz bu kadar yanarken onların içlerinde ki ateşi düşünemiyorum bile....Bildiğim birşey varsa oda,
insanları sağ değilken vatanın sağolması bana birşey ifade etmiyor artık..Canım kardeşim şuan askerde,ona birşey olursa diye düşünemiyorum bile.Okudu,öğretmen olacaktı,KPSS denen tuzak çıktı karşısına,benim kardeşim ve bu ölen diğer çocukların hepsi masum,hiçkimseye birşey yapmadılar,öğretmen olacaklardı belkide...
Bu kirli satranç oyununda piyon olarak kullanıldı ve öldürüldüler....

17 Ekim 2011 Pazartesi

Limonlu kek......

Oğlumun beslenme programında,bikaç gün kek olunca bende arşivimdeki tarifleri deneme fırsatı buluyorum.
Tadını ve dokusunu çok beğendiğim bu keki sizinle de paylaşmak istiyorum....






Hazırlanışı:
Yumurta ve tozşekeri kremsi bir kıvam olana kadar çırpın.sıvıyağı ekleyip çırpın.limon kabuğu rendesini de ekleyin.
limon suyuna suyu ve vanilyayı ekleyin  ve bu karışımı yumurtalara ilave edin.
eğer sizde benim gibi limon tadını fazla almak istiyorsanız Dr.oetker'in limon aromasından birkaç damla ekleyebilirsiniz..
un + kabartma tozu karışımını da ekledikten sonra birkaç dakika çırpın ve yağlanmış ve unlanmış bir kalıba döküp orta ısılı bir fırında 40-45 dakika pişirin..
fırından çıktıktan 15 dakika sonra,
100gr. pudra şekeri ve 1 yemek kaşığı suyu karıştırıp kekin üzerine dökebilirsiniz....
Şuan dışarda bardaktan boşanırcasına yağmur var ve heran elektrik kesilebilir......
Hepinize güzel bir hafta diliyorum,
sevgiyle kalın...


10 Ekim 2011 Pazartesi

Mermer kek...

Bu aralar elişlerine pek vakit ayıramıyorum,Şuan elimde Ahu'dan esinlenerek yapmakta olduğum pano hazırlıkları var.Kullandığım ip biraz ince gibi geldi umarım desen zayıf düşmez...


Bugün hava yağmurlu ve okullarımız tatil.Halbuki ben sabahtan Oğlum Ekin için okula götüreceği keki yapmıştım..


Bu kekin taifi yine Yabancı bir blogtan..
İçerisinde yumurta likörü var eğer temin edebilirseniz yumurta likörünü öneririm...
Ben kekimi daha önceden yapmış olduğum elmalı Curd ile servis ettim.Merak edenler için tarifi burda...


Hazırlanışı:
Yumurta aklarını bir kapta kar gibi olana kadar iyice çırpıyoruz.
Başka bir kapta yumurta sarılarını,vanilyayı,yağı ve pudra şekerini çırpıyoruz.
Unu ve kabartma tozunu da karıştırıp çırpıyoruz ve yumurta akı köpüğünü yavaşça,söndürmeden karıştırıyoruz.
hamurun yarısını yağlı kağıt serili kalıba veya yağlanmış unlanmış kalıba döküyoruz(ben kelepçeli kalıbımı kullandım)
Diğer yarısına kakaoyu karıştırıp bir kaç kez çırpıyoruz ve kalıptaki hamurun üzerine döküyoruz..
175 derece de 50-60 dk.pişiriyoruz...
Afiyet olsun...


Bu arada anne yadigarı kaneviçe örtüler evimin herköşesine yakışıyor sizce de öyle değilmi???


Hepinize güzel ve sorunsuz bir hafta diliyorum..
şimdilik hoşça,dostça kalın...

8 Ekim 2011 Cumartesi

Elmalı Strudel..

Strudel'in adının türkçesi nedir bilmiyorum,yoksa bu tarz pasta-kek ve çöreklere uygun türkçe isimler takmak hoşuma gidiyor...Mesela Bizim pastane Zinnurun tabiriyle Cheesecake değilde peykek demek veya Cupcake yerine de kapkek demek daha hoş geliyor kulağıma...
İyisimi Strudel yerine de şimdilik Elmalı Sarma çörek diyelim....


Malzemeler:
Hamuru için:
300 gr.un
125ml.su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz.
Hepsini karıştırıp yoğuruyoruz biraz sert bir hamur oluyor bu yüzden yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz bu sayede biraz yumuşuyor...
İç dolgusu için:
750 gr. küp doğranmış elma
3 yemek kaşığı kuruüzüm
1 paket vanilya
30 ml.likör(isteğe bağlı)
5 yemek kaşığı ceviz kırığı
Hepsini karıştırıp bir iç malzeme hazırlıyoruz..
Arasına:
100 gr. eritilmiş ve soğumuş tereyağı
100 gr. tozşeker.
5 yemek kaşığı bayat ekmek rendesi (ben kalan kekleri rendeleyip yaptım)


Hazırlanışı:
Hamuru ikiye bölüp her birini çay tepsisi büyüklüğünde açıyoruz..
Hazırladığımız yufkalardan birincisini yağlı kağıt üzerine yayıp arasına kaşık veya fırçayla tereyağını eşit bir şekilde sürüyoruz ve  heryerine 100gr.şekeri serpip ikinci yufkayı da üzerine seriyoruz...
ikinci yufkanın ortasına ekmek kırıntılarını yayıyoruz bu kez her yanına değil sadece ortasına hafif yayarak serpiyoruz ve elmalı dolguyu da bu kırıntıların üzerine döküp enine hafifçe dağıtıyoruz ve kenarlarını üzerine doğru getirip kapatıyoruz...
175 derece de 30 dk. pişiriyoruz soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis ediyoruz..
Afiyet olsun...



Bu arada Antalya'ya nihayet Chakra açıldı ve bende çok istediğim eskitme ayaklı abajuruma kavuşmuş oldum...Şimdilik salonda ki bir köşede duruyor daha kaç yer değiştirir bilmem ama şuan ki yeri fena değil....
Hepinize güzel bir haftasonu dileyerek şimdilik hoşçakalın diyorum...
sevgiler size,
İjlal..