30 Ağustos 2011 Salı

İyi Bayramlar...

Tüm Güzel insanlara,
Lokum ve Bademli şeker tadında bir bayram dilerim...
Umarım bu bayram Ülkemizin ihtiyacı olan huzuru getirir....




Tabi birde etrafınızdan şeker toplayan çocukların neşeleri hiç eksilmesin...
Hepinize sımsıcak sevgiler....

26 Ağustos 2011 Cuma

yoğurtlu ve şeftali turtası....

Kremşantili,yağlı,ağır pastalardan daha çok bu tarz klasik pastaları seviyorum...



Geçenlerde Alman misafirlerim vardı ve onlar için yaptığım şeftali ve yoğurtlu turta çok beğenildi....
2-3 turta tarifini karıştırarak hazırladığım bu turta.yazın favori pastaları arasına girmeyi başardı...
Tarii birkaç aşamadan oluşuyor...

Malzemeler:
taban hamuru için:

50 gr. tereyağı
4 adet yumurta
120 gr. tozşeker
1 tutam tuz,1 paket vanilya
8o gr. un
40 gr. nişasta
Hazırlanışı:
Yumurta,şeker,tuz ve vanilyayı kremsi kıvamda olana dek karıştırın..Tereyağını ekleyin..
Un ve nişastayı karıştırın azar azar ekleyin ve iyice karıştırın...
Yağlanmış kelepçeli kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 30 dk.pişirin kürdan testinden sonra fırından çıkarıp soğutun....Kalıptan çıkartın ve kalıbı yıkadıktan sonra tekrar içerisine yerleştirin...



İç dolgusu için:
 400 gr.Sıvı krema(2 paket)
500 gr. süzme yoğurt
3 paket krema sertleştirici
80 gr. tozşeker
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
4-5 adet şeftali
Hazırlanışı:
3 büyük şeftaliyi küp küp doğrayın.Yoğurdu ve kremayı bir kaba alıp şeker ve limonu ekleyip karıştırın..
krema sertleştirici de ekledikten sonra iyice çırpın ve küp şeftalileri de ekleyip Kalıpta bekleyen kekin üzerine dökün....
Buzdolabına kaldırın...


Üzeri için:
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeftali v eya kayısı suyu
5 yemek kaşığı toz şeker
1 limon suyu

veya

2 paket Dr. Oetker Torten guss klar..

Hazırlanışı:
tüm malzemeleri karıştırıp kısık teşte pelteleşinceye kadar pişirin ve ılımaya bırakın..
Dolapta 1-2 saat dinlendirdiğiniz turtanın üzerine kalan şeftalileri ince ince dilimleyip dizin ve ılımış pelteyi üzerine dökün...
Üzerine yaprak badem serperek süsleyebilirsiniz...
1 gece dolapta bekledikten sonra servis edebilirsiniz..
Afiyet olsun...

23 Ağustos 2011 Salı

Scone...

En sevdiğim çöreklerden biridir Scone'lar...
Hem pratik,hem lezzetli....




Yanında reçelle kahvaltınızı veya sahurunuzu tatlandırır....


Benim çoçolar pek yemezler ama ben bayılırım bu bol sütlü çöreklere....
Tarifine gelince...
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı tozşeker
1 yumurta
60gr.tereyağı
1,5 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
2 limon kabuğu rendesi ve suyu
isteğe bağlı 1 su bardağı kuruüzüm...
Hazırlanışı:
un+kabartma tozu ve şekeri karıştırın..
küp küp doğranmış tereyağınıda ekleyip yoğurun..
Ortasını açıp sütü ekleyin..
fazla yoğurmadan
diğer malzemeleride karıştırıp yumuşak ve le yapışn bir hamur yapın..
hamurdan çay bardağı ağzı çapında yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin..
üzerilerine süt sürüp 200 dereceli ısıtılmış fırında 20 dk.pişirin...
Afiyet olsun...
sevgiler..

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Küçük mutluluklar....

Bazan sizi mutlu eden minik şeyler ansızın çıkar karşınıza,
tıpkı karşıma çıkan bu döküm çerçeve gibi..


Boyasam mı, malum eskitilmiş beyaza,içine aynamı yerleştirsem yoksa işlemelerden birtanemi uydursam bilmiyorum ama neyaparsam yapayım yakışacağını biliyorum....


Birde Englısh home ziyaretinden elimde kalanlar...
Bayılıyorum bu dükkana,
daha önce kervanda gördüğüm bu kokulu kireçtaşlarının daha güzelini Englısh Home yapmış,ilgilenlere duyurulur....


Veeeeeeee çoçolarımla hayat devam ediyor,
Allah uzun bir ömür boyu sağlık versin..




Hepinize güzel bir gün diliyorum bu arada bazı arkadaşlara yorum bırakamıyorum ve de bana yorum bırakmada zorlanıyorlarmış bu arıza nasıl düzelir bilen ve yorum bırakabilen yazarsa sevinirim....
Sevgiler...

12 Ağustos 2011 Cuma

kolay sarıyer böreği......

Artık evimdeyim ama 2 aydır evde olmamanın verdiği bir kasvet var hala evde..
Evim bana küsmüş gibi,ne kadar temizlesem olmuyor..
Bi dünya işim var ama sizide ihmal etmenin sancısınıda taşıyorum...
Arşivimde kalan bir tarifi paylaşıp kaçacağım,geniş zamanda hepinizi tek tek selamlayacağım,ozamana kadar hoşçakalın sevgili dostlar....

Evde favori böreklerden biridir..Eşim bayılır bu böreğe,özelliklede az yağlı oluşuna....

 Malzemeler:
1 kg.hazır yufka
300 gr. kıyma
2 yemek kaşığı margarin
4-5 adet ortaboy kurusoğan
50 gr. kuşüzümü
Tuz,karabiber,kimyon..
Harcı için:
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
3 yumurta


Hazırlanışı:
Kuşüzümlerini biraz ılık suda yumuşatın..
Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun,soğanları ekleyin ve soğanlar ölünceye kadar kavurmaya devam edin.
son olarak kuşüzümlerini ve kalan iç malzemelerini katıp pişirin.suyunu iyice çektikten sonra ve üzümler biraz şişince ocatan alıp ılımasını sağlayın....
Börek harcı için verilen malzemeleri karıştırın..
Bir yufkayı serin, arasına harçtan sürüp yarımay şeklinde katlayın ve tekrar harçtan sürün..
içmalzemeyi dağınık bir şekilde serpiştirip rulo halinde sarın ve yukarıda gördüğünüz kıvrımı yapıp tepsiye dizin..
diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın..
kalan harcı tüm böreğin üzerine döküp 180 derecede kızarana kadar pişirin....