23 Mayıs 2011 Pazartesi

Vazgeçemediğim Yeşil...

Vazgeçemediğim renklerin başındadır yeşil..
Hem kıyafette,hem takı-tuku da,hemde evdeki bazı gizli köşelerde hissettirir bana herdaim canlılığını.......


E tabi işin içine mutlaka damak tadınıda eklemek lazım:))


Tarif  yurtdışından hediye gelen yumurta likörünün içerisinde vardı,denedim..
Her ne kadar favori muffin'im olmasa da tadı denemeye değerdi.......


En sevdiğim anne yadigarı porselenlerim....
Aslında geri kalanının çoğunu heba eden bir vatandaş olarak her baktığımda içimi sızlatan bir anı...........


Ve uğur getirdiğine inanılan,benimse en çok yeşil camından etkilendiğim fillerim.......

***

Son postlarıma baktıkça,artık işi iyiden iyiye gırtlağa döktüğüm anlaşılıyor,Kortizonların yan etkilerini fazlasıyla yaşıyorum ama az kaldı bu hafta son inşallah........
Artık elişlerime yoğunluk vermek istiyorum,işlemek istediğim o kadar çok örnek biriktiki biliyorum bunlara ömrüm yetmez ama önce yarımları bitirmek lazım.........

***

Hepinize huzurlu,sağlıklı ve bol kahkahalı bir hafta diliyorum dostlar,
şimdilik hoşçakalın,
İjlal..

18 Mayıs 2011 Çarşamba

fındık turtası

Adı fındık turtası,çünkü içerisinde un,yağ ve kabartma tozu olmayan bir turta...
Tarifi yine Almanca bir dergiye ait,arkadaşım Gabi'nin benim için seçtiği bu tarifi denemenizi tavsiye ederim...
Hamur tarifi için gerekli malzemeler:



Hazırlanışı:
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
yumurta sarılarını ,200 gr. şekeri ve tarçını bir kapta cremsi olana kadar karıştırın.Elmayı rendeleyip yumurta sarılarına ekleyin..
Dİğer bir kapta yumurta aklarını,limon suyunu ve kalan 50 gr.tozşekeri ilkönce düşük devirde,sönrada yüksek devirde iyice köpürene kadar çırpın,yumurta aklarının çırpma işlemi bittiğinde aklar sağa sola hareket etmeyecek hacimde  bir köpük olmalı..
Kuru bir kapta fındık kırıklarını,ekmek rendesini ve nişastayı karıştırın,yumurta sarılarına ekleyip kaşıkla iyice karıştırın ve azar azar söndürmeden yumurta köpüğünü söndürmeden ekleyin ve karıştırın.Bu karıştırma işlemini yaparken yumurta köpüğünü söndürmeden iyice karışmasını sağlayın( sanırım en büyük püf noktası da bu)..
24 cm.lik bir kelepçeli kalıbı yağlayın ve hamuru içerisine yavaşça katıp,üzerini düzeltin..
180 derecede yaklaşık 50 dakika pişirin.(her ihtimale karşın kürdan testini denemeden çıkarmayın).
soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine çikolatalı glazür hazırlayıp dökün,kenarlarına da şekil verdikten sonra yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.......
Not:
Glazür için erittiğiniz 100gr. kremanın içerisine 200gr.sütlü çikolatayı ekleyip iyice erittikten sonra 100gr.krema daha ekleyip karıştırın ve turtanın üzerine dökün...
Afiyet olsun....


Bu arada misafirlerim için hazırladığım sofranın resmini, koşuşturmadan çekemedim ama birkaç tanesini yakalamam mümkün oldu hani belki menünüze fikir olur diye paylaşmak istedim...

  • Karışık kızartma,sarmısaklı,fesleğenli dometes sosu ile
  • Karışık yeşil salata,(bahçeden sofraya gelen ürünlerden)
  • Patlıcan ezmeli,közlenmiş kırmızı biber ruloları
  • Zeytinyağlı taze şeker fasülyesi
Bu arada dedim ya bahçenin tadını çıkarıyoruz,hamile arkadaşlar bakmasın,günaha girmek istemem:))


Hepinize güzel günler diliyorum,içinizdeki iyi niyet ve güzellikler hiç eksilmesin hep mutlu olun ..........

8 Mayıs 2011 Pazar

Frambuaz kokulu bir bahar.........

Uzun bir aradan sonra tekrar buralardayım.......
Bu arada bende dinlendim desem yalan olur.Misafirler,bahar alışverişleri,tekrarlayan üveit atağı gibi hem tatlı hemde tatsız telaşlarım vardı.......




Kayınvalidemin gözden çıkardığı 40 yıllık vitrini porselenlerimin ueni mekanı oldu.
Hernekadar henüz boyanması gereken yerleri olsada iyi bir marangoz bulana kadar böyle kullanmaya devam........



Bu arada en başta kendi annem olmak üzere tüm annelerin bu özel gününü kutluyorum..
Kızımdan gelen bu güzel ikram da sizlere gelsin.......


Buzluktaki frambuazlarla yaptığım bu pastanın ilham kaynağı sevgili Petunyam..........
Fındık yerine bademunu kullandığım ve birkaç damla acıbadem aroması ve yumurta likörüyle tatlandırdığım keki bölmeye kıyamadım ve üzerindeki kremasınıda jelatin yerine krema sertleştirici ve süzme yoğurt+krema ikilisiyle hazırladım....
Ayrıntılı tarif için sizi Filiz'in bloguna yönlendiriyorum...


Şeker kızımın pozlarınıda paylaşmak istedim:)))





Resimleri yüklemede baya bir sorun yaşıyorum,yüklenen resimlerin kaliteside çok düşük umarım sistemden kaynaklanan geçici bir durumdur...........


Hepinize mutlu ve güzel bir hafta dileyerek şimdilik hoşçakalın diyorum..
Sevgiler,
İjlal...